Hibák és festékfoltok eltűntetése

Kerülje a túladagolást

A lecsöppent, lefolyt festéket nehéz eltávolítani. Az ilyen hibákat néha egészen a puszta fáig, falig le kell csiszolni. Próbáljuk ezt a hibát elkerülni, oly módon, hogy nem veszünk fel túl sok festéket az ecsetre. Ha mégis bekövetkezett a baj, ne próbáljuk meg eltörölni a feestéket, amíg ragad, várjunk a száradásra.

 

Itassa fel, ha kiömlött

Ha kiömlött a festék, gyorsan fel kell itatni, felszedni. Próbáljunk meg minél többet felszedni egy lapos pengéjű szerszámmal, majd jó nedvszívó képességű ronggyal, valamint újságpapírral itassuk fel a megmaradt festéket. Az utolsó megmaradt nyomokat egy hideg vízbe mártott ronggyal –  amennyiben vizes oldószeres a festékünk – tűntessük el. Ha nem vízes oldószeres a festékünk, akkor lakkbenzin segítségével eltakaríthatjuk.

 

Vízes tisztítás

A szőnyegre rászáradt vizes festéket többször megnedvesítve, a festékszemcséket egy régi fogkefével a szálak közül kikefélgetve tüntethető el.

 

A víz bázisú festékmaró szer

Az oldószeres festéket is könnyen eltüntetheti a szőnyegből vagy a padlóról. Először próbáljuk ki a szert egy nem látható helyen. Tisztítás után azonnal semlegesítenünk kell a maró szer hatását tiszta vízzel.

 

Sebészi beavatkozás

Ha nem vette észre a kihullott ecsetszőrt, mielőtt beleragadt volna a festékbe, várjon, amíg a festék teljesen megszárad, majd csak ezután szedjük ki. A frissen festett felületről hegyes késsel, snitzerrel kaparjuk fel a szőrszálat.

 

Rovarok eltávolítása

A fényes zománcfestékbe pottyant apró rovarokat se próbáljuk kiszedni, amíg ragad a festék. Várjuk ki, míg megszárad, majd lakkbenzines ronggyal dörzsöljük le.

 

Üvegkaparók

A festék legjobban egy műanyag nyelű kaparókéssel szedhető le az ablakról. Ennek pengéje csak kissé álljon ki, nehogy az ablakkeret sértsük fel a pengével.

Cimke: , , , , , , , , , , ,

  • RSS

Komment lelakatolva

Előre
Előre