Ereszcsatornák és lefolyócsövek

Elrejteni vagy kiemelni
Olyan színt válasszunk, mely elrejti (belesüllyeszti a fal színébe) vagy épp kiemeli a az ereszt és a lefolyócsöveket. A műanyagot célszerűbb olyanra festeni, hogy beolvadjon a háttérbe. A díszes, régi csatornát azonban érdemes egy feltűnőbb színnel kiemelni, kihangsúlyozni.

Ecsettel a cső mögé
Mindeképpen célszerű hajlított ecsetet (radiátorecsetet) használni az estőcsövek hátuljához. Ha azonban túl közel van a falhoz mindenképpen tegyünk a fal és a cső közé egy darab kartonpapírt, hogy ne festékezzük össze a falat.

Amíg még lent van…
Ha ereszdeszkát cserélünk és le kell szednünk a csatornát célravezető lehet, hogy drótkefével eltávolítsuk a rozsdát, valamint rozsdamaróval lemarassuk. Ha már lent van és le van tisztítva, akkor át is festhetjük. Az aluminiumcsatornákat nem feltétlenül kell lefesteni, elég felpolírozni. Ha mindenképpen szeretnénk átfesteni, akkor a megfelelő alapozó kiválasztása és felkenése után álljunk neki a festésnek.

Műanyag eresz festése
A műanyag ereszcsatornát és ejtőcsöveket néha elég fehérítőszeres vízzel lemosni. Ha mégis mázolni szeretnénk, akkor nem kell külön alapozni. A műanyagot finom smirglivel dörzsöljük át, elősegítve a festék jobb tapadását.

Cimke: , , , , , , , , , , , , , , ,

  • RSS

One Response to “
Ereszcsatornák és lefolyócsövek

  1. naprendszer szerint:

    Pont kell az információ számomra.

Leave a Reply

Előre
Előre