Csatlakoztatás

  • Műanyag csőkötések áthidalása

Ahol műanyag csöveket kötünk össze fémcsövekkel ott megszakad a földelés, ezért ott át kell hidalni csőkötéseket. Szereljünk fel földelőkapcsokat a fittingek mindkét oldalára, majd egy rövid rövid földelőkábellel kössük össze. Ezzel megelőzhető egy zárlat esetén előforduló áramütés. Ezért gondosan földeljünk le minden fémcsövet ennek elkerülésére.

 

  • Hagyjon tágulási helyet

A műanyag lefolyócsövek kitágulnak, amikor forróvíz éri ezeket, ezért lehetővé kell tenni az elmozdulást. Oldható kötéseknél (fittingeknél) lazítsuk szét a műanyag csövet és húzzuk kb 3 mm-er kijjebb a fittingből. Merev, hosszabb kötéseknél (2-2,5 m) célszerű rugalmas tágulási idomokat beszerelni közé, így megakadályozva a vízszivárgást a tágulás során.

 

  • Könnyen szerelhető

Könnyebb összeszerelni a lefolyócső csatlakozási pontjait, ha a cső végeit leszélezzük (lesorjázzuk, döntött peremet létrehozva). Ezáltal könnyedén összecsúszik a csatlakozó “O” gumigyűrűjével a cső. Ha szeretnénk, hogy ennél is könnyebben csússzon össze a szerlvényünk, akkor alkalmazzunk egy kis szilikonzsírt vagy ami még ennélis egyszerűbb egy kis szappant kenjünk a cső végére.

 

  • Csatlakozók beállítása

Ragasztott kötésű csőhálózat szerelésekor először illesszük össze a teljes csőhálózatunkat, ellenőrizve, hogy megfelelően álljanak a csatlakozók, könyökök és gyűjtőidomok. Jelöljük össze ceruzával vagy alkoholos filccel a kötéseket, minden illesztésnél, hogy pontosan összeállíthassuk fix kötésnél a hálózatunkat.

Cimke: , , , , , , , ,

  • RSS

Komment lelakatolva

Előre
Előre