Alapozók és fedőfestékek

Több réteggel az igazi
Az alapozó az egyenetlenségek eltüntetésére, a közbülső bevonat az alapozó színének takarására szolgál. Ez elősegíti a jobb tapadást a felületen. A kombinált alapozó és fedőfestéket is tartalmazó festék nem ad olyan szép felületet, mint a többrétegő festés.

Az alapozó kiválasztása
A különleges – falra, fémre, fára – készült alapozó tartósabb, és szebb felületet ad, mint az univerzális alapbevonat.

Rézcsőre nem kell rozsdagátló
Ehhez azonban olyan alapozó kell, amely eltakarja a fém cső színét.

Foltok eltűntetése
A zsírkréta-, a filctoll-, cigarettakátrány- és vízfoltok átütnek a hagyományos festékeken. Célszerű aluminium tartalmú alapozót használni. Kisebb felületek kezelésére kapható aeroszolos (spray) kivitelű alapozó, mely foltölő szert tartalmaz.

Lelplezi a hibákat
A fényes festékek kiemelik a felületek hibáit. Ha nem tökéletes a felületünk, akkor inkább használjunk matt vagy selyemfényű festéket, mely kevésbbé emeli ki a hibákat, némelyiket pedig eltűnteti.

Gátolja a gombásodást
A párás konyhák és fürdőszobák eszményi táptalajt jelentenek a penészgombák számára a falra és a mennyezetre lecsapódó gőz miatt. Ezeket a helyiségeket gombaölő szert tartalmazó alapozóval és festékkel kezeljük.

Gyúlékony kombináció
Az oldószeres festékkel bevont polisztirén mennyezetburkoló lapok nagyon gyúlékonyak, ezért mindig vizes alapú festéket használjunk.
Gátolja a

Cimke: , , , , , , , , , ,

  • RSS

Komment lelakatolva

Előre
Előre